Etichete

,

Trăiesc de-o vreme haotic și incert. Sunt într-o continuă mișcare browniană și parcă nimic din ceea ce fac nu lasă urmă sau ecou. Pe nicăieri. Ciudat, dar asta nu mă mai neliniștește. Ce deosebiri mari există între oameni și fulgii de nea, de exemplu!

Nu mă ghidez după nimic. N-am reguli. Am libertatea de a alege în fiecare zi ceea ce fac, ceea ce spun, ceea ce sunt și totuși mă simt ca într-o mănușă care mi-a rămas mică dar încă nu mă strânge. Aș spune că încerc să am o atitudine onorabilă față de viața ce mi-a fost dată din bunătatea părinților mei. Și s-o trăiesc, nu doar să o exist. Suficient? Nu știu. Noi suntem făcuți din țărână și sfârșim în țărână, fulgii sunt făcuți din apă înghețată și lumină și sfârșesc înghiocați în palme sau îmbrățișați de caldul disc solar

M-am obișnuit cu această stare. Atât de mult încât nimic nu-mi pare greșit, nimic nu-mi pare drept, nimic nu-mi pare câș, nimic nu-mi pare abstract, nimic nu-mi pare clar. Pentru tot ceea ce nu am făcut sau nu am învățat, sunt voci care-mi spun că încă mai e timp. Dar eu știu că nu mai e. Sunt lucruri ce trebuie făcute și învățate la vremea lor. Te obișnuiești și mergi mai departe. Ți-e cerul luminat de alte stele și pleci înspre ele… încerci să le atingi. Dar mergem încontinuu cu pământul agățat de glezne. Visul suprem al fulgilor este căderea, al nostru este mărirea. Poate de aceea viața noastră e un lung șir de zbateri și-a lor un continuu dans din cer.

Sentimente, emoții, gânduri de-o coloratură tristă. E gama mea în care cânt de-o vreme aceeași arie. Îmi iese bine. O cânt cu experiența sopranei exersate îndelung, în spatele cortinei. E viață și acolo. În copilărie alergam cu privirea în sus. Întreaga lume era cât întinderea cerului. Acum alerg, calculat, într-o mănușă. Și totuși… ați văzut ce deosebiri mari sunt între oameni și fulgi? Fulgii care cad se-ntorc ca o promisiune-n fiecare iarnă. Oamenii, nu. Am fi putut să fim fulgi. Dar uneori nu reușim să fim nici măcar oameni.

Această piesă este un bonus pentru cei ce știu să citească printre rânduri.

Au mai duzinit pe aceeași temă: psi, la fee, tibi, tibi 2, dor, dictatura justitiei, vero, cita, dunia, cammely, anacondele, vavaly, dagatha, max, scorpio,