Etichete

, ,

Pedro Martin Ureta este un fermier argentinian din General Levalle care a plantat 7000 de arbori de eucalipt și chiparoși pentru a forma conturul unei chitare în memoria soției lui, Graciela. Ea a murit la doar 25 de ani, însărcinată fiind cu cel de-al cincilea copil al cuplului.

Graciela iubea extraordinar de mult chitara. După ce s-a căsătorit cu Pedro i-a spus acestuia că și-ar dori să locuiască împreună într-o fermă care să aibă formă de chitară. Din păcate, visul ei nu s-a împlinit decât după moarte.

Plantarea celor 7000 de copaci a fost un efort colectiv al întregii familii. Dificil nu s-a dovedit plantarea arborilor în sine cât întreținerea și protejarea acestora, ferma aflându-se pe un teren amenințat de porcușorii de Guineea.

După 20 de ani de la moartea Gracielei, deși nu s-a recăsătorit, Pedro și-a întemeiat o nouă familie.

Interesant este că Pedro și-a văzut toată creația de la înălțime doar în poze deoarece îi este teamă să zboare cu avionul. Regretă în fiecare zi că nu i-a putut oferi soției sale ferma mult visată.

Acum are însă doar o amintire vie a iubirii Gracielei pentru chitară și iată cum Tudor ilustrează atât de frumos această iubire.